c S
Dnevne novosti

Beč: Austrija ima veliki interes da Hrvatska pristupi EU

18.01.2010 07:48 BEČ, 17. siječnja 2010.(Hina) Austrija ima veliki interes da Hrvatska što prije postane punopravna članica Europske unije rekao je austrijski ministar vanjskih poslova Michael Spindelegger u nedjeljnoj emisiji austrijske Radio televizije (OeRF) "Novinarski sat" u kojoj je odgovarao na aktualna pitanja vanjske i unutarnje politike.
Austrija ima jako veliki interes da Hrvatska postane punopravna članica EU do 2012. godine rekao je šef austrijske diplomacije Spindelegger i dodao da je Hrvatska na dobrom putu prema EU jer je daleko odmakla u pripremama i prilagodbi. On je dodao da ostale države zapadnog Balkana imaju svoje posebne programe te da ih na putu prema EU treba poduprijeti a ciljani datum njihova pristupa bio bi 2020. godine.

"To ovisi o svakoj državi pojedinačno, njihovoj prilagodbi i provedbi reformi" kazao je Spindelegger. Najavio je da će idućeg tjedan otputovati u Grčku. Na pitanje hoće li tamo razgovarati i o imenu Makedonije Spindelegger je odgovorio: "Poslije Grčke posjetit ću Makedoniju i glede toga ću pokušat ću pomoći".