c S
Dnevne novosti

Dodijeljena priznanja i završena 14. smotra Sveučilišta u Zagrebu

26.01.2010 12:00 ZAGREB, 23. siječnja 2010.(Hina) Smotra Sveučilišta u Zagrebu, koja se zbog rokova provođenja državne mature ove godine održala ranije nego prijašnjih godina, završena je u prostorima Studentskoga centra (SC) Sveučilišta u Zagrebu.
U izložbenim prostorima SC-a tijekom tri dana - od 21. do 23. siječnja - na 14. smotri predstavile su se 33 sastavnice zagrebačkoga sveučilišta i pedesetak veleučilišta i visokih škola, održano je dvadesetak tribina na kojima su predstavnici pojedinih fakulteta i akademija govorili o uvjetima upisa na studijske programe te odgovarali na pitanja posjetitelja.

Zadnjega dana smotre rektor zagrebačkoga sveučilišta u Aleksa Bjeliš i prorektorica za studije i upravljanje kvalitetom Ljiljana Pinter dodijelili su priznanja najuspješnijim sudionicima u više kategorija. Za najoriginalnije predstavljanje priznanje je dobio Geološki odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, prvo mjesto u kategoriji izložbenog prostora osvojio je Agronomski fakultet, a najuspješnije tiskane promidžbene materijale za 14. smotru pripremili su Grafički i Šumarski fakultet. Priznanje za cjelokupni dojam na smotri osvojio je Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu, prvo mjesto u kategoriji najboljega promotivnog filma osvojio Kineziološki fakultet.

Studenti Arhitektonskog fakulteta Mario Furčić i Marko Padovan dobili su priznanje za poseban doprinos u pripremi smotre, dok je BHV Education proglašen najboljim u kategoriji ostalih sudionika.

Kao i prethodnih godina smotra je održana pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i Grada Zagreba, a uz velik broj srednjoškolaca iz Zagreba i Zagrebačke županije, program ovogodišnje Smotre pratili su i budući brucoši iz ostalih dijelova Hrvatske. Tiskan je i vodič za buduće studente koji će biti dostupan i na internetskoj stranici Sveučilišta u Zagrebu www.unizg.hr