c S
Dnevne novosti

Kosor s povjerenikom EK za regionalnu politiku

27.01.2010 08:01 ZAGREB, 25. siječnja 2010.(Hina) Premijerka Jadranka Kosor sastala se s povjerenikom Europske komisije (EK) za regionalnu politiku Pawełom Sameckim, poručivši mu da je završetak pregovora, uz snaženje gospodarstva i borbu protiv korupcije, jedan od tri stupa rada hrvatske vlade ove godine, priopćeno je iz hrvatske vlade.
Vladin ured za odnose s javnošću u priopćenju podsjeća da je Hrvatska 2009. godinu zaključila sa zatvorenih više od polovine pregovaračkih poglavlja (28 otvorenih i 17 privremeno zatvorenih).

Kosor je u razgovoru sa Sameckim izrazila uvjerenje da će Hrvatska uskoro postati 28 članica Europske unije, dodaje se u priopćenju. Samecki je poručio da Hrvatska ima punu potporu Europske komisije u završetku pregovora s Europskom unijom. U nastavku razgovora, Kosor je svom sugovorniku kazala da su područja koja se financiraju iz fondova EU od velikog značaja za razvoj Hrvatske, spomenuvši promet, zaštitu okoliša, regionalnu konkurentnost, razvoj malog i srednjeg poduzetništva, škole, bolnice, ustanove u kulturi i poslovne infrastrukture.

Samecki je objasnio koristi koje donosi članstvo u Europskoj uniji, a neke od tih su kohezijska politika i korištenje EU fondova.