c S
Dnevne novosti

Sabor o Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave

29.01.2010 07:41 ZAGREB, 27. siječnja 2010.Hina Hrvatski će sabor raspravljati o konačnom prijedlogu zakona o Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave, u drugom čitanju.
U ranijoj raspravi većina saborskih klubova podržala je taj prijedlog zakona, uz upozorenja oporbe da u postupcima javne nabave ima previše netransparentnosti i korumpiranosti zbog kojih država gubi velik novac.

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave bit će nadležna za rješavanje žalbi u postupcima javne nabave, davanja koncesija i odabira privatnog partnera u projektima javnoprivatnog partnerstva. Naime, po donošenju Zakona o koncesijama i Zakona o javno-privatnom partnerstvu, nadležnost Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave se proširila pa je, umjesto izmjena i dopuna dosadašnjeg zakona o državnoj komisiji iz 2003., predložen novi zakon.

Sjednica počinje raspravom o konačnom prijedlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između Hrvatske i EU o sudjelovanju Hrvatske u vojnoj operaciji EU radi prevencije i sprječavanja piratstva i oružane pljačke uz obalu Somalije, odnosno u operaciji Atalanta, po hitnom postupku.