c S
Dnevne novosti

Kosor pozvala gospodarstvenike da se pripreme za prvu aukciju 16. veljače

02.01.2010 07:18 NOVSKA, 29. siječnja 2010.(Hina) Predsjednica Vlade Jadranka Kosor pozvala je sve gospodarstvenike i bankare da se odmah počnu spremati kako bi se već 16. veljače pripremili za prvu aukciju kredita namijenjenih gospodarstvu.
Usporedivši jučer donijete mjere s "porinućem broda" ocijenila je da će zahvaljujući "tom porinuću" gospodarstvo u Hrvatskoj pronaći svoje mjesto u dobivanju kredita i potpore da bi sačuvala radna mjesta za svakog zaposlenika te "uspješno doplovili do kraja 2010.".

To su mjere koje smatramo najvažnijim vladinim mjerama u dosadašnjih sedam mjeseci od kada je ona premijerka. Naglasila je, otvarajući danas novu Glazbenu školu u Novskoj i prostore čitaonice, da i uz beskompromisnu borbu protiv korupcije i svih oblika kriminala treba misliti i na kulturu. Podsjetila je također i na veliki doprinos Novske u Domovinskom ratu kao i na borbu hrvatskih branitelja iz raznih dijelova zemlje koji su branili taj dio Hrvatske.

Tom prilikom gradonačelnik Novske Ante Vidaković zahvalio je hrvatskoj vladi na potpori u obnovi tog grada, teško stradalog u Domovinskom ratu i premijerki Jadranki Kosor uručio prigodan dar. Premijerka Kosor sa suradnicima obišla je potom prostore novoobnovljene Muzičke škole i čitaonice.