c S
Dnevne novosti

Mladineo: Požeško-slavonska županija na začelju po novcu "povučenom" iz Fonda

06.02.2010 07:05 POŽEGA, 4. veljače 2010.(Hina) Požeško-slavonska županija dosad je iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost "povukla" 55 milijuna kuna, a budući da je dosad prijavila samo 23 projekta, ona je od svih hrvatskih županija najmanje koristila novac iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, rekao je direktor tog fonda Vinko Mladineo.
Vinko Mladineo sastao se danas s požeško-slavonskim županom Marijanom Aladrovićem te gradonačelnicima i načelnicima općina Požeško-slavonske županije. "Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost spreman je ove godine sa šest milijuna kuna financirati izradu projektne dokumentacije za budući centar za gospodarenje otpadom.

Spreman je financirati i izgradnju jedne kasete za azbestni otpad u koju bi se odlagao azbest s krovišta kuća građana, pogona i drugih ustanova, ili azbest korišten u izgradnji. Osim toga, Fond će za šest općina sufinancirati i nabavu kontejnera", rekao je Mladineo. Prostora za suradnju županije i Fonda, po riječima požeško-slavonskog župana Marijana Aladrovića, ima mnogo.

"Županija ima studiju racionalizacije potrošnje električne i toplinske energije u školama, no tu studiju tri godine nitko nije izvadio i prijavio Fondu", rekao je župan, koji je pritom spomenuo i izgradnju "mini" hidroelektrane u Pleternici.