c S
Dnevne novosti

Talijanski mediji na naslovnicama o susretu Berlusconi-Kosor

10.02.2010 07:38 PULA/MILANO, 9. veljača 2010.Hina Talijanski su mediji u svojim izdanjima posvetili veliku pozornost prvom službenom posjetu hrvatske premijerke Jadranke Kosor Italiji i njezinu susretu s talijanskim kolegom Silvijem Berlusconijem.
Najznačajnije i najutjecajnije novine u Italiji, rimska "La Repubblica" i milanski "Il corriere della sera", kao i tršćanski "Il piccolo", na naslovnim su stranicama istaknuli kako je put Hrvatske u Europsku uniju bio glavna tema razgovora dvoje premijera.

Kao što se i očekivalo, dobar dio izvještaja posvećen je novom Berlusconijevom imanju, odnosno službenom predstavljanju Vile Gernetto i činjenici kako je "Jadranka Kosor prva državnica koju je premijer Berlusconi službeno primio u toj vili". Naime, prema pisanju talijanskih medija, ovo Berlusconijevo privatno imanje prostire se na oko 35 hektara i na njemu bi budućnosti trebalo biti i sjedište sveučilišta slobodarske misli.

"Berlusconi promovirao Hrvatsku u Europsku uniju", "Hrvatska na korak od EU-a", današnji su naslovi u tršćanskom "Il piccolu", koji je istaknuo veliku ljubaznost koju je talijanski premije iskazao premijerki Kosor. U svim izvještajima posebno je naglašena ponuda koju je Berlusconi izrekao hrvatskoj premijeri kada joj je "ponudio savjete za pitanja reforme pravosuđa", aludirajući time na svoje sudske probleme u Italiji.

"Hrvatska je naša prijateljska zemlja i zato snažno podupiremo njezin ulazak u Europsku uniju", Berlusconijeva je izjava koju je naglasio milanski časopis "Il corriere della sera".