c S
Dnevne novosti

Vlada: ne razgovaramo o rebalansu

24.02.2010 07:46 ZAGREB, 23. veljače 2010.(Hina) Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor izjavila je kako u Vladi ne razgovaraju o rebalansu proračuna za ovu godinu.
"Ne razgovaramo o rebalansu", kazala je Kosor odgovarajući u Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak na pitanja novinara. Potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker istaknuo je kako su u ovom trenutku prihodi proračuna na razini prihoda iz istog razdoblja prošle godine, te najavio da će Ministarstvo financija na posebnoj prezentaciji iznijeti točne podatke kako bi se "spriječile špekulacije".

I Kosor smatra da "ta nagađanja, katkad i dezinformacije ne koriste nikomu". Ministar financija upitao je i da li je kasnila isplata bilo čega iz proračuna, a smiješnim je ocijenio neke napise u medijima da će država iz proračuna ove godine za državnim jamstvima pokrivene kredite brodogradnji trebati 4,5 milijardi kuna, jer će se to, kaže, reprogramirati s poslovnim bankama.

Na pitanja vezano za gospodarski savjet predsjednika Ive Josipovića, premijerka je ponovila kako to ne doživljava kao konkurenciju, ali i da se mora znati što tko radi. Vlada je odgovorna za gospodarsku politiku, a svima koji imaju dobru ideju vrata su otvorena, kazala je.

Premijerka se jutros, nakon pozdravnog govora na otvaranju 2. Private Equity konferencije u Jugoistočnoj Europi, kraće vrijeme zadržala u hotelu Westin na kavi s predsjednikom HUP-a Damirom Kuštrakom i predsjednikom Uprave Atlantic Grupe Emilom Tedeschijem, koji su i članovi gospodarskog savjeta predsjednika Republike. "Pričali smo o gospodarstvu, mjerama, najavila sam da ćemo danas predstaviti rezultate prve aukcije HBOR-a, razgovor je bio ugodan, kava dobra", odgovorila premijerka na novinarske upite o tom susretu.