c S
Dnevne novosti

Josipović pozvao umirovljenike da izaberu svog člana Vijeća za socijalnu pravdu

01.03.2010 07:22 ZAGREB, 26. veljače 2010.(Hina) Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) priopćila je da je predsjednik Ivo Josipović na sastanku s čelnicima oporbenih stranaka, kojem je nazočio i HSU, svim umirovljeničkim udrugama uputio poziv da za svog predstavnika u Vijeću za socijalnu pravdu, koje će uskoro osnovati, predlože osobu koja će dostojno i stručno zastupati umirovljeničke interese.
"Vijeće za socijalnu pravdu radit će u dogovoru i skladu s predsjednikovim Ekonomskim vijećem te će se sve bitne odluke donositi u međusobnom suglasju, dogovoreno je na današnjem sastanku na Pantovčaku", navodi se u priopćenju poslanom nakon sastanka na Pantovčaku kojem je nazočio čelnik HSU-a Silvano Hrelja.

Predsjednik Josipović, dodaje se u priopćenju, najavio je i da će uskoro primiti izaslanstvo HSU-a i Koordinacije umirovljeničkih udruga. "Hrvatska stranka umirovljenika pozdravlja brigu i zanimanje novog predsjednika za snažniji angažman na otklanjanju brojnih umirovljeničkih problema i uključivanje umirovljeničkog predstavnika u rad visokih savjetodavnih tijela", stoji u priopćenju.