c S
Dnevne novosti

Predsjednik Josipović primio šefa Delegacije EU u RH Paula Vandorena

01.03.2010 07:26 ZAGREB, 26. veljače 2010.(Hina) Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je šefa Delegacije EU u RH Paula Vandorena s kojim je razgovarao o stanju u hrvatskom pravosuđu i izazovima koji stoje pred Hrvatskom u ispunjavanju uvjeta Europske unije u okviru poglavlja Pravosuđa i temeljnih prava, priopćeno je iz Ureda predsjednika.
Predsjednik Josipović je pritom, prema priopćenju, naglasio svoju odlučnost u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala. Josipović i Vandoren razgovarali su i o potrebi jačanja administrativne sposobnosti hrvatske državne uprave za korištenje europskih fondova, a predsjednik je istaknuo potrebu da se građanima što više približe razlozi za pristupanje Hrvatske Europskoj uniji.

Ovaj susret bio je dio priprema za predstojeće susrete predsjednika Josipovića s predsjednikom Europskog vijeća Hermanom van Rompuyem, predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom i predsjednikom Europskog parlamenta Jerzyjem Buzekom 4. i 5. ožujka u Bruxellesu, stoji na kraju priopćenja.