c S
Dnevne novosti

Jandroković s potpredsjednikom Narodne Republike Kine

02.03.2010 07:36 ZAGREB, 1. ožujka 2010.(Hina) Hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković susreo se tijekom službenog posjeta Narodnoj Republici Kini s kineskim potpredsjednikom Xi Jinpingom, priopćeno je iz MVPEI-a.
Sugovornici su pozitivno ocijenili suradnju na brojnim područjima te se složili kako su vrlo dobri politički odnosi između Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine povoljan temelj za jačanje gospodarske suradnje.

Potpredsjednik Xi Jingping zahvalio je na politici hrvatske vlade koja podržava politiku "jedne Kine" i istaknuo kako se slaže s ministrom Jandrokovićem da je došlo vrijeme da izvrsne političke odnose počnu pratiti i gospodarski. S tim u svezi rekao je kako će kineska strana pružiti punu potporu najvećim i najuglednijim kineskim tvrtkama za ulaganja u infrastrukturne projekte u Republici Hrvatskoj, nastavlja se u priopćenju.

Ministar Jandroković najavio je sudjelovanje Republike Hrvatske na Međunarodnoj izložbi "EXPO" koja će se ove godine održati u Šangaju te izrazio uvjerenost da će Kina još jednom dokazati svoje organizacijske sposobnosti, kao što je to, kako je kazao, demonstrirala 2008. godine tijekom održavanja Olimpijskih igara, stoji na kraju priopćenja.