c S
Dnevne novosti

Održan sastanak parlamentarnih izaslanstava zemalja jugoistočne Europe

03.03.2010 07:16 ZAGREB, 1. ožujka 2010.(Hina) U organizaciji Izvršnog odbora Nacionalne grupe Hrvatskoga sabora pri Interparlamentarnoj uniji (IPU) je u Hrvatskom saboru održan sastanak parlamentarnih izaslanstava zemalja jugoistočne Europe pri IPU.
Cilj prvog u nizu sastanka dodatno je jačanje regionalne suradnje parlamenata u okviru Interparlamentarne unije kako bi se osigurala podrška u provedbi inicijativa i prijedloga iz zemalja regije, priopćeno je iz Hrvatskog sabora. Povod prvog sastanka parlamentarnih izaslanstava je priprema za 122.

Skupštinu IPU-a koja će se krajem ožujka održati u Bangkoku, a na kojoj će predsjednica Izvršnog odbora nacionalne grupe Hrvatskog sabora pri IPU Marija Lugarić ispred Hrvatskoga sabora predložiti na usvajanje rezoluciju o sudjelovanju mladih u demokratskim procesima.

Na današnjem sastansku su uz Lugarić sudjelovali i predsjednica Narodne skupštine Republike Srbije Slavica Đukić-Dejanović, zastupnica Skupštine Crne Gore Dušanka Džakula-Tušup, zastupnici u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Drago Kalabić, Vinko Zorić i Hilmo Neimarlijak, voditeljica Odjela za međunarodnu suradnju Skupštine Republike Makedonije Lidija Karakmčeva te tajnici parlamentarnih izaslanstava zemalja regije pri IPU.