c S
Dnevne novosti

Predsjednik Josipović primio regionalnog direktora Svjetske banke za Centralnu Europu i baltičke zemlje Harrolda

03.03.2010 07:17 ZAGREB, 2. ožujka 2010.(Hina) Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je Petera Harrolda, regionalnog direktora Svjetske banke za centralnu Europu i baltičke zemlje koji ga je upoznao o tijeku provođenja projekata u Hrvatskoj financiranima od strane Svjetske banke, priopćeno je iz Predsjednikova ureda.
Regionalni direktor Harrold također je izvijestio i o novim projektima koje planiraju podržati u Hrvatskoj. Tijekom susreta predsjednik Josipović istaknuo je važnost podrške Svjetske banke Republici Hrvatskoj, posebno u pogledu podrške projektima reforme javne uprave i pravosuđa. Središnja tema razgovora bila je položaj socijalno najugroženijih slojeva hrvatskog društva te rastući broj nezaposlenih kao i pitanje efikasnosti sustava socijalne zaštite u Hrvatskoj.

Zahvaljujući na dosada pruženoj pomoći Svjetske banke Hrvatskoj, predsjednik Josipović je pozvao na daljnju suradnju osobito na provođenju strukturnih reformi, stoji u priopćenju. Nakon razgovora s predsjednikom Josipovićem, Harrold je u izjavi novinarima istaknuo da su razgovarali o suradnji na dvama područjima - potpori dovršenju procesa pristupanja Hrvatske Europskoj uniji koji je vrlo bitan za budućnost zemlje i kako pomoći sagledavanju utjecaja svjetske financijske krize na Hrvatsku.

Upitan podržava li mjere koje hrvatska vlada poduzima u vezi s prevladavanjem krize Harrold je odgovorio kako je tek noćas stigao u Hrvatsku i dodao kako će nešto više o tome moći reći u petak. Susret s hrvatskim predsjednikom Harold je ocijenio plodonosnim i srdačnim. Harrold je izrazio nadu da će Hrvatska postati novom članicom Europske unije i dodao da se upoznao s predsjednikom Josipovićem te mu čestitao na izboru za predsjednika Republike.

Uz regionalnog direktora Svjetske banke za Centralnu Europu i Baltičke zemlje Petera Harrolda susretu je bio nazočan i voditelj Ureda Svjetske banke u Hrvatskoj Andras Horvai.