c S
Dnevne novosti

Kosor zanijekala sukob s Rohatinskim

03.03.2010 07:30 MOSKVA, 2. ožujka 2010.Hina Hrvatska premijerka Jadranka Kosor je u Moskvi odbacila pisanje nekih hrvatskih portala da je guverner HNB-a Željko Rohatinski nakon razgovora s njom razmišljao o ostavci, ustvrdivši kako je to bio "iznimno prijateljski razgovor".
"Nakon razgovora sa mnom sigurno ne", odgovorila je premijerka na upite novinara koji su pratili njezin posjet Rusiji o tome je li istina da je guverner Rohatinski razmišljao o ostavci nakon razgovora s njom. "To sigurno nije bio razgovor u kojem su frcale iskre, kako sam čula da pišu neki portali.

To je bio vrlo prijateljski razgovor, jer je suradnja između mene i guvernera Rohatinskog odlična", rekla je Kosor. Jedna od tema razgovora, po njezinim riječima, bio je istup zastupnika HDZ-a Gorana Marića u Hrvatskom saboru, u kojem je kritizirao HNB, pri čemu je Kosor Rohatinskom rekla da je to bio "pojedinačan istup u kojem je zastupnik Marić iznio svoja razmišljanja o HNB-u".

"To nije mišljenje vlade ni stajalište Kluba (zastupnika HDZ-a) i to smo razjasnili", rekla je premijerka. "Suradnja vlade i HNB-a kao neovisne ustanove, u onom dijelu u kojem mi možemo i moramo surađivati, odlična je, a guverner Rohatinski uživa naše i moje osobno veliko poštovanje", rekla je Kosor novinarima. Na primjedbu da se, po tome, onda nisu ni svađali, Kosor je odgovorila: "Apsolutno. Pogledajte guvernera Rohatinskog i mene - mi smo osobe koje se i ne znaju svađati."

Dodala je kako je taj "razgovor uz kavu" završio u doista prijateljskom ozračju, uz dogovor da se ubrzo ponovno sastanu zajedno sa suradnicima. Neki internetski portali objavili su utorak kako je guverner HNB-a Rohatinski na sastanku s premijerkom Kosor prošli petak dao na znanje da je spreman podnijeti ostavku, a pritom se pozivaju na blog HTV-ova urednika dnevnika Zorana Šprajca.

Rohatinski je, po tom blogu, navodno bio nezadovoljan kritikama saborskog zastupnika HDZ-a Marića izrečenima prošle srijede na račun HNB-a u raspravi o izvješću HNB-a u Saboru.