c S
Dnevne novosti

Radni sastanak Kosor i Josipovića u Banskim dvorima

04.03.2010 07:30 ZAGREB, 3. ožujka 2010.(Hina) Predsjednica Vlade Jadranka Kosor i predsjednik Republike Ivo Josipović su na radnome sastanku u Banskim dvorima razgovarali o boravku premijerke u Rusiji, predstojećem odlasku predsjednika u Bruxelles, te drugim aktualnim vanjskopolitičkim i unutarnjopolitičkim temama, priopćeno je iz Vlade.
"U srdačnom razgovoru, predsjednica Vlade Kosor izvijestila je predsjednika Josipovića o uspješnom službenom posjetu Ruskoj Federaciji i razgovorima koje je vodila s premijerom Putinom.

Predsjednik Josipović izvijestio je o pripremama za svoj prvi službeni posjet institucijama Europske unije u Bruxellesu, koji u kontekstu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji ima osobit značaj", stoji u priopćenju.

Dodaje se da se razgovaralo i "o koordiniranju i suradnji predsjednika države i predsjednice Vlade u području vanjske politike i prioritetnim zadaćama koje predstoje u završnoj fazi pregovora za članstvo u Europskoj uniji, te o drugim aktualnim vanjskopolitičkim i unutarnjopolitičkim temama".