c S
Dnevne novosti

Josipović primio hrvatsku pregovaračku skupinu za EU

05.03.2010 07:38 ZAGREB, 3. ožujka 2010.(Hina) Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je uoči prvog posjeta Bruxellesu, članove Pregovaračke skupine za pristupanje Hrvatske Europskoj uniji koji su ga podrobno izvijestili o stanju i dinamici pregovora te glavnim izazovima, priopćio je predsjednikov ured.
Taj sastanak, kao i sastanak s Vesnom Pusić, predsjednicom Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU-om, dio je priprema za Josipovićev posjet Bruxellesu u četvrtak i petak, navodi se u priopćenju predsjednikova ureda. Izaslanstvo pregovaračke skupine, s glavnim pregovaračem Vladimirom Drobnjakom na čelu, predsjednika je podrobno izvijestilo o stanju i predvidivoj dinamici završetka pregovaračkog procesa te o izazovima koji stoje pred Hrvatskom na tom području.

U programu Josipovićevih razgovora u Bruxellesu su sastanci s predsjednikom Europskog vijeća Hermanom Van Rompuyem, s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom te s predsjednikom Europskog parlamenta Jerzyjem Buzekom. Sjedište Europske unije Bruxelles prvo je inozemno odredište trećega hrvatskog predsjednika koji je na dužnost prisegnuo 18. veljače.