c S
Dnevne novosti

Kosor u Zlataru: prijevremenih izbora neće biti

05.03.2010 07:40 ZLATAR, 3. ožujka 2010.(Hina) Predjednica vlade i HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je kako, što se tiče HDZ-a, prijevremenih izbora neće biti niti su oni potrebni.
"Mi znamo što hoćemo i kamo idemo. Što se gospodarstva tiče, idemo prema izlasku iz krize. Što se EU-a tiče, idemo prema završetku pregovora koji će završiti 2010. da bismo 2011. potpisali pristupni ugovor za ulazak u EU, u društvo kamo oduvijek pripadamo", rekla je premijerka Kosor u Zlataru na proslavi 20. obljetnice osnivanja HDZ-a u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Ocijenila je kako svi koji prizivaju izbore, čine to iz politikanskih razloga. "Ali, kad bi se zbog nekih razloga i izbori dogodili, a vjerujem da neće, mi bismo ponovno pobijedili", rekla je Kosor upozorivši kako bi zbog izbora završetak pregovora definitivno zastao na nekoliko mjeseci. "Zato svi koji prizivaju prijevremene izbore, moraju znati da bi na taj način zatvorili vrata završetku pregovora", rekla je. Premijerka je istaknula da je "pred nama vrlo teška godina, teža nego prošla, a koja je bila - strašna". "Stoga su tri glave zadaće ove vlade: potpora gospodarstvu, čuvanje svakog radnog mjesta te izlazak iz krize. Utemeljili smo nekoliko mjera za pomoć gospodarstvu koje već daju prve rezultate, a kreću i nove akcije. Ovih dana ćemo izaći sa mjerama potpore tvrkama koje imaju vrlo velike teškoće ", rekla je Kosor.

Napomenula je kako nema prijepora između vlade i HNB-a, odnosno guvernera Željka Rohatinskog kojemu je izrazila "svako poštovanje". "Učinit ćemo sve da Ministartsvo poljoprivrede daje potporu onima kojima je to nužno, ali vodeći računa o tome da je proračun za ovu godinu ograničen. Bit ću prva koja će tijekom ove godine, ako bude moguće, ukinuti i stopu kriznoga poreza za plaće i mirovine između 3 i 6 tisuća kuna", kazala je Kosor o prosvjedima seljaka i kriznome porezu. Najavila je i daljnju beskompromisnu borbu protiv korupcije. "Protiv korupcije ću se boriti do zadnjega daha. No, borba protiv korupcije ne znači samo ako upiremo u tuđe dvorište, već ona mora biti i pred našim pragom. A parlamentarnim strankama poručujem: neka svako pomete pred svojim vratima. Iz naše stranke još poručujemo: borba protiv korupcije dio je programa HDZ-a ", zaključila je Kosor.