c S
Dnevne novosti

Premijerka Kosor održala radni sastanak s predstavnicima HUP-a

08.03.2010 07:22 ZAGREB, 5. ožujka 2010.(Hina) Predsjednica Vlade Jadranka Kosor održala je u Banskim dvorima radni sastanak s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca, a razgovoru je bilo riječi o mjerama koje Vlada poduzima za pomoć u oporavku gospodarstva, priopćeno je iz vladinog Ureda za odnose s javnošću.
Predstavnici HUP-a ocijenili su da su te mjere korak u pravom smjeru. Ujedno je predloženo da se u skorije vrijeme, uz već donijete mjere usmjerene na potporu gospodarstvu, utvrde i druge kratkoročne i dugoročne mjere koje bi doprinijele povećanju industrijske proizvodnje, smanjenju nezaposlenosti, rastu BDP-a, povećanju potrošnje i drugim aktivnostima za bržim gospodarskim rastom.

Također je zaključeno da će Hrvatska udruga poslodavaca imenovati svog predstavnika u Povjerenstvo za korištenje fondova EU-a. Premijerka Kosor je istaknula da će sve mjere za gospodarski oporavak biti i temom rasprava na Gospodarsko-socijalnom vijeću jer se jedino, kako je naglasila, istinskim dijalogom i konsenzusom svih socijalnih partnera mogu postići učinci u provedbi tih mjera.

Na sastanku je zaključeno da će predstavnici Vlade i Hrvatske udruge poslodavaca kontinuirano surađivati u predlaganju i donošenju mjera za brži gospodarski oporavak i provedbu strategije dugoročnog gospodarskog razvitka Hrvatske. U tom cilju dogovoreno je da će već sljedećeg tjedna predsjednica Vlade i čelništvo HUP-a razgovarati o konkretnom načinu rješavanja problema u pojedinim dijelovima hrvatskog gospodarstva.