c S
Dnevne novosti

Premijerka Kosor: jasno smo rekli koliko država može dati poljoprivrednicima

08.03.2010 07:24 VELIKA GORICA, 6. ožujka 2010.(Hina) Premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor je prosvjednicima poljoprivrednicima još jednom poručila kako je vlada jasno deklarirala što im država u ovom trenutku može dati, a najavila je i donošenje novih nužnih nepopularnih odluka.
"Jasno smo deklarirali što država može dati u ovom trenutku. Možemo potpisati sve skupa tri miljarde kuna", istaknula je Kosor, na 11. konvenciji Mladeži HDZ-a koja danas bira novo vodstvo. Premijerka je najavila i nove teške odluke u cilju izlaska iz krize, ističući kako je sigurna da će takve odluke biti na dobrobit hrvatske i njezinih građana.

"Vrijeme je za velike istine, nije vrijeme za pometanje pod tepih ni za muljanje", poručila je Kosor dodajući kako vladu u tome neće obeshrabriti "nikakvi napadi, objede i prijetnje" . Kosor je ponovila da vladine mjere daju rezultate, da je uvjerena da će Hrvatska do kraja godine osjetiti prve naznake izlaska iz krize, dovršiti pregovore o ulasku u EU i uskoro postati njezinom punopravnom članicom.

Naglasila je da njezina vlada uživa najveću potporu u posljednjih pet godina, a kao jedan od stupova vladina rada navela je borbu protiv korupcije, koja, ističe Kosor, mora biti bespoštedna, bez obzira na to tko pripada kojoj političkoj opciji. SDP-ove kritike na račun policije i državnog odvjetništva, Kosor je usporedila s bajkom o Crvenkapici i vuku, u kojoj je "grozni vuk HDZ, a dobru i umiljatu Crvenkapicu nitko ne smije ni pitati je li u košaru stavila i nešto što nije smjela".

Mladeži HDZ-a zaželjela je uspjeh u radu, a poručila im je da pripadaju stranci koja će 2011. dobiti još jedne parlamentarne izbore. Ostale parlamentarne stranke pozvala je da podrže vladu u njezinim nastojanjima, a upozorila je da bi prijevremeni parlamentarni izbori usporili posao na završavanju pregovora i ulasku Hrvatske u EU.