c S
Dnevne novosti

Josipović razgovarao s Jovanovićem o unaprjeđenju borbe protiv korupcije

10.03.2010 07:45 ZAGREB, 8. ožujka 2010.(Hina) Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je predsjednika Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe strategije suzbijanja korupcije Željka Jovanovića, kojega je pozvao da, što se suzbijanja korupcije tiče, budu vodeći u novim inicijativama prema Vladi i Saboru.
Ured predsjednika priopćio je da su Josipović i Jovanović razgovarali o ulozi i važnosti Nacionalnog vijeća, koje je u protekle dvije godine, kažu na Pantovčaku, postalo jedan od ključnih čimbenika u unaprjeđenju borbe protiv korupcije u Hrvatskoj.

Ističu da je Nacionalno vijeće, kao nadzorno tijelo Hrvatskog sabora, svojim kritičkim pristupom i aktivnim nadzorom omogućilo unaprjeđenje Akcijskog plana koji proizlazi iz strategije suzbijanja korupcije. "Predsjednik Josipović je pohvalio dosadašnji rad Nacionalnog vijeća i pozvao predsjednika Vijeća da i dalje budu vodeći u novim inicijativama prema Vladi i Saboru", stoji u priopćenju.

Dodaje se da je borba protiv korupcije jedan od prioriteta u radu predsjednika Republike i Vlade, te je u razgovoru zaključeno da će se nastaviti ovakvi susreti kako bi se međusobno razmijenila razmišljanja i iskustva o uspostavljanju snažne društvene klime pravednosti, "za razliku od korupcijske klime koja je cvala posljednjih godina".