c S
Dnevne novosti

Bjeliš, Hunjak i Mornar - kandidati za rektora Sveučilišta u Zagrebu

16.03.2010 07:28 ZAGREB, 15. ožujka 2010.(Hina) Kandidati za rektora Sveučilišta u Zagrebu za sljedeće četverogodišnje razdoblje su prof. dr. Aleksa Bjeliš, sadašnji rektor, prof. dr. sc. Tihomir Hunjak i prof. dr. sc. Vedran Mornar.
Izborno povjerenstvo za provedbu postupka izbora rektora Sveučilišta u Zagrebu je na internetskoj stranici Sveučilišta objavilo službenu listu predloženika te njihove programe rada i stručne životopise.

Povjerenstvo je na sjednici održanoj 12. ožujka 2010. pregledalo pristigle prijedloge kandidatura u postupku izbora rektora za sljedeće četverogodišnje razdoblje i utvrdilo da predloženici - prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš (predloženik Vijeća biomedicinskog područja i Vijeća prirodoslovnog područja), prof. dr. sc. Tihomir Hunjak (predloženik Vijeća društveno-humanističkog područja) i prof. dr. sc. Vedran Mornar (predloženik Vijeća tehničkog područja) ispunjavaju Zakonom i Statutom Sveučilišta propisane uvjete, navodi se u priopćenju.

Na izvanrednoj sjednici Senata Sveučilišta 8. travnja predloženici će u auli Rektorata predstaviti svoje programe, a članovi Senata o izboru novog rektora odlučit će na izvanrednoj sjednici tjedan dana kasnije, u četvrtak, 15. travnja. Postupak izbora bit će proveden u skladu sa Statutom Sveučilišta u Zagrebu, a novi će rektor biti izabran tajnim glasovanjem natpolovičnom većinom ukupnog broja članova Senata.

Svim sjednicama Senata na kojima će se provoditi postupak izbor rektora predsjedavat će najstariji prisutni član ovog tijela, navodi se u priopćenju Ured za odnose s javnošću Sveučilište u Zagrebu. Predsjednici četiri vijeća područja Sveučilišta u Zagrebu dostavljaju Izbornom povjerenstvu odluku s prijedlogom svoga kandidata te propisanu dokumentaciju koja sadržava stručni životopis, program rada predloženika i njegovu pisanu suglasnost za sudjelovanje u izbornom postupku.