c S
Dnevne novosti

Ministar Milinović predstavio reformu zdravstva predsjedniku Josipoviću

19.03.2010 07:34 ZAGREB, 17. ožujka 2010.(Hina) Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Darko Milinović upoznao je predsjednika države Ivu Josipovića s dosadašnjim rezultatima zdravstvene reforme te planovima racionalizacije i povećanja efikasnosti tog sustava.
"Osnovna intencija je poboljšanje zdravstvene zaštite i racionalizacija sustava, što su dobri i poželjni ciljevi", izjavio je predsjednik Josipović nakon jedno i pol satne Milinovićeve prezentacije zdravstvene reforme. Naglasio je kako je iznimno zadovoljan što se ostvarila dobra praksa da se predsjednika države informira o tako važnim stvarima kao što je reforma zdravstva, premda je ona u nadležnosti Vlade.

"Mislim da ovakva praksa, u sustavu u kojemu predsjednik i vlada imaju istu zadaću - boljitak hrvatskog društva, predstavlja dobru inovaciju i nadam se da će biti prilike da se takva praksa nastavi", kazao je predsjednik Josipović. Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Milinović rekao je kako je predsjednika upoznao sa stanjem koje je zatekao u zdravstvenom sustavu i onime što su napravili u posljednje dvije godine.

"Kad se okrenem iza sebe mislim da smo puno toga napravili dobroga ali kad pogledam naprijed kao da nismo ništa napravili", rekao je Milinović te najavio daljnje odlučne korake u reformi, racionalizaciju i podizanje efikasnosti zdravstvenog sustava.

Ministar Milinović je novinarima rekao kako je bilo govora i o Zakonu o medicinskoj oplodnji, o kojem je predsjednik Josipović ima zadrške zbog zabrane zamrzavanja zametaka. "Pokazao sam predsjedniku prve preliminarne rezultate, a pravi će biti poznati za šest mjeseci. Sada svi pokazatelji govore da imamo veći broj trudnoća prema novom zakonu nego krajem 2008. godine", rekao je Milinović.