c S
Dnevne novosti

Jandroković na sastanku Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje

23.03.2010 07:32 ZAGREB, 22. ožujka 2010.(Hina) Hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković boravit će u Bruxellesu, gdje će predsjedati šestim sastankom Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje između Republike Hrvatske i Europske unije, priopćio je MVPEI.
Izaslanstvo Europske unije predvodit će španjolski ministar vanjskih poslova Miguel Angel Moratinos, a u njemu će biti i povjerenik Europske komisije za proširenje i europsko susjedstvo Štefan Fuele.

Tijekom sastanka Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje sugovornici će rekapitulirati pristupni proces Republike Hrvatske s Europskom unijom u posljednjih godinu dana, odnosno od travnja 2009. godine kada je održan peti sastanak Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje, razmotriti trenutno stanje odnosa, osobito u svjetlu Pristupnog partnerstva i Izvješća Europske komisije o napretku za 2009. godinu te raspraviti o situaciji na Zapadnom Balkanu i o ostalim međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa, stoji u priopćenju.