c S
Dnevne novosti

Šimonović u radnom posjetu Slovačkoj

23.03.2010 07:00 ZAGREB, 22. ožujka 2010.(Hina) Hrvatski ministar pravosuđa Ivan Šimonović boravit će u radnom posjetu Slovačkoj na poziv potpredsjednice slovačke vlade i ministrice pravosuđa Viere Petrikove, priopćeno je u ponedjeljak iz ministarstva pravosuđa.
Dvoje ministara razgovarat će o iskustvima u provedbi Europskog uhidbenog naloga i postupku izručenja, borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala, uspostavi i funkcioniranju sustava besplatne pravne pomoći, Probacijskom sustavu, te edukaciji sudaca i državnih odvjetnika.

Za hrvatsko izaslanstvo na čelu sa Šimonovićem bit će posebno zanimljiv razgovor o iskustvima glede mogućnosti i načina povlačenja sredstava iz EU fondova za projekte reforme pravosuđa, nastavlja se u priopćenju. Tijekom svog posjeta Republici Slovačkoj, ministar Šimonović će se susresti i s ministrom vanjskih poslova Miroslavom Lajčakom, a posjetit će i slovački Vrhovni sud, Centar za pravnu pomoć kao i Specijalni kazneni sud i Pravosudnu akademiju u Pezinku.

Radni posjet ministra Šimonovića, organiziran na poziv potpredsjednice vlade i ministrice pravosuđa nedugo prije očekivanog otvaranja Poglavlja 23. u pristupnim pregovorima Republike Hrvatske EU, bit će iznimno koristan radi razmjene iskustava i konkretnog upoznavanja instituta slovačkog pravosuđa, stoji u priopćenju.