c S
Dnevne novosti

Španjolska: na idućem summitu EU-Balkan bit će i Srbija i Kosovo

24.03.2010 07:33 BRUXELLES, 22. ožujka 2010.(Hina/DPA) Na idućem skupu čelnika Europske unije i zemalja zapadnog Balkana bit će i Srbija i Kosovo, rekao je Miguel Angel Moratinos, ministar vanjskih poslova Španjolske koja predsjeda EU-om.
"Mislim da ćemo uspjeti u tome da svi budu nazočni, poštujući sve osjetljive odnose i međunarodni legalitet", rekao je Miguel Angel Moratinos u Bruxellesu na marginama sastanka s njegovim kolegama iz EU-a.

Španjolsko predsjedništvo EU-a planira održati sastanak zemalja regije u Sarajevu krajem svibnja ili početkom lipnja. "Još moramo odrediti konačni datum", rekao je Moratinos. On nije podrobnije rekao kako planira prevladati organizacijske teškoće koje proizlaze iz spora Srbije i Kosova.

Srbija ne želi sudjelovati na konferencijama na kojima je Kosovo predstavljeno kao neovisna država. Moratinos će vjerojatno imati i teškoća u odnosima s predstavnicima Kosova jer je Španjolska jedna od samo pet zemalja EU-a koje nisu priznale Kosovo kao neovisnu državu, navodi njemačka agencija DPA.