c S
Dnevne novosti

Žbogar: Otvaranje poglavlja vanjska politika nije sigurno

24.03.2010 07:34 LJUBLJANA, 22. ožujka 2010.(Hina) Još uvijek je upitno hoće li Slovenija na pristupnoj konferenciji Hrvatske i Europske unije koju španjolsko predsjedništvo planira za travanj povući svoje rezerve na otvaranje poglavlja o vanjskoj, sigurnosnoj i obrambenoj politici, javila je Slovenska tiskovna agencija STA koja se poziva na izjavu koju je u Bruxellesu novinarima dao ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar.
Na pitanje hoće li Slovenija do pristupne konferencije 16. travnja povući svoje rezerve na otvaranje tog poglavlja, Žbogar je novinarima u Bruxellesu rekao da je to teško reći i da to ne ovisi samo o njegovu ministarstvu, navodi slovenska agencija.

"Mi pripremamo materijale i stajališta, a uskoro ćemo biti spremni da se rasprava o tome otvori u okviru radne skupine u Bruxellesu", rekao je Žbogar. Kako navodi STA, slovenski je šef diplomacije pojasnio da je sve ovisno o tome kako će se odvijati rasprava na radnoj skupini i kakvo će biti konačno rješenje koje onda trebaju prihvatiti slovenska vlada i parlament. "Teško u sadašnjem trenutku mogu reći možemo li sve to završiti do 15. travnja, ali bit ćemo spremni da rasprava u Bruxellesu otpočne", rekao je Žbogar.