c S
Dnevne novosti

Češka podupire Hrvatsku i nudi iskustvo iz EU-a

30.03.2010 07:37 ZAGREB, 29. ožujka 2010.(Hina) Predsjednik Zastupničkog doma češkog parlamenta Miloslav Vlček ponovio je u Zagrebu potporu Češke pristupanju Hrvatske u EU-u i ponudio iskustvo Praga iz pregovora s Bruxellesom te funkcioniranja unutar EU-a.
"Češka u punoj mjeri podupire pristupanje Hrvatske EU-u. Naše iskustvo je bogato, bili smo predsjedavajući EU-a i sve je to ponuđeno", izjavio je Vlček nakon razgovora s predsjednikom Sabora Lukom Bebićem. Bebić i Vlček, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, razgovarali su u Saboru o hrvatskom pristupanju Uniji te o bilateralnim odnosima koje su ocijenili izvrsnima.

"Bilateralna suradnja je izvrsna, ali ju je moguće poboljšati na razini odbora i skupina", rekao je Vlček. Bebić je dodao da posjet visokog češkog dužnosnika daje novi poticaj odnosima dviju zemalja i parlamenata. "Predsjednik parlamenta je tu, dali smo novi impuls našim odnosima posebno kroz parlamentarnu suradnju koja se može nadopuniti ostalim vidovima suradnje", istaknuo je predsjednik Hrvatskog sabora.