c S
Dnevne novosti

Predsjednik Josipović primio izaslanstvo Europskog parlamenta

31.03.2010 07:31 ZAGREB, 29. ožujka 2010.(Hina) Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je izaslanstvo Europskog parlamenta te im zahvalio je na predanoj i konkretnoj pomoći koju Europski parlament pruža Hrvatskoj u procesu integriranja u Europsku uniju te na Rezoluciji Europskog parlamenta kojom se taj proces svesrdno podržava, priopćeno je iz Ureda predsjednika.
U razgovoru su dotaknuta pitanja koja se trebaju riješiti u posljednjoj fazi pregovora, a europske parlamentarce zanimale su aktivnosti vezane uz reformu pravosuđa. Izražena je nada da će se napori oko ispunjavanja posljednjih zahtjeva iz pregovaračkog procesa intenzivirati.

Hrvatski predsjednik i izaslanstvo Europskog parlamenta razgovarali su i o regionalnoj suradnji koju je izaslanstvo Europskog parlamenta visoko ocijenilo. Članovi izaslanstva podržavaju način na koji su Slovenija i Hrvatska riješila granični problem, a napose je pozitivno ocijenjen napor koji je predsjednik Josipović uložio da se otvori dijalog sa Srbijom, kaže se na kraju priopćenja.