c S
Dnevne novosti

Josipović u Koprivničko-križevačkoj županiji

07.04.2010 07:36 KOPRIVNICA, 6. travanj 2010.Hina Hrvatski predsjednik Ivo Josipović boravio je u Koprivničko-križevačkoj županiji, a svoj je posjet započeo susretom s čelnim ljudima županije i grada Koprivnice.
U koprivničkom Gradskom poglavarstvu Josipovića i suradnike primili su župan Darko Koren i gradonačelnik Zvonimir Mršić te članovi županijske skupštine i gradskog poglavarstva. Josipović će tijekom dana posjetiti više tvrtki važnih u gospodarstvu županije (Bilokalnik drvo, Hartmann, Ipa), a obići će i pogone "Podravke" gdje će razgovarati s predstavnicima radnika te čelnim ljudima kompanije.

Podravka, strateški vrlo važna tvrtka, zapošljava oko sedam tisuća radnika, a još oko tri tisuće ljudi vezano je uz tu tvrtku kao kooperanti. Predsjednik Josipović, kako se doznaje u njegovom Uredu, dat će punu potporu daljnjem nastavku proizvodnje te strateški vrlo važne tvrtke, kako za županiju tako i za državu, kao i radu državnih tijela koja u posljednje vrijeme istražuju poslovanje "Podravke".

Nakon sastanka s menadžmentom "Podravke", Josipović bi poslijepodne trebao dati izjavu za novinare, a potom odlazi u mjesto Kalinovica. Tamo će, prema najavama, posjetiti tvrtku "Rosco", a u Međunarodnom parku prijateljstva zasadit će drvo.