c S
Dnevne novosti

Nezavisni dragovoljci hrvatski pozvali Josipovića da naloži istragu u MORH-u

14.04.2010 07:36 ZAGREB, 12. travnja 2010.(Hina) Udruga Nezavisni dragovoljci hrvatski pozvala je predsjednika Republike Ivu Josipovića da naloži hitnu istragu u Ministarstvu obrane radi otkrivanja tko je na internetu objavio podatke tog ministarstva koji su poslužili za izradu Registra branitelja, jer će ga u suprotnom smatrati odgovornim za možebitne tragedije među braniteljskom populacijom do kojih, upozorava, može dovesti objava tog popisa.
Predsjednica Udruge Slavica Hruškar kazala je na konferenciji za novinare da objava MORH-ove baze podataka unosi nemir među branitelje, posebno nakon što je postalo očito da su na tom popisu i osobe koje nisu bile na ratištu, poput, rekla je, članova udruge Bedem ljubavi. Uvjerena je da su ti podaci namjerno plasirani iz politikantskih razloga, u predizbornoj godini, ocijenivši da iza objave stoji SDP.

"Sasvim sam sigurna da se radi o politikantstvu određene stranke", kazala je Hruškar, a na upit o kojoj je stranci riječ odgovorila je da misli na SDP, "kojemu je nakana unijeti nemir među branitelje". Predsjednika Josipovića pritom je pozvala da javno pokaže kako je predsjednik svih građana te da ne zastupa samo politiku svoje bivše stranke SDP-a, i to nalaganjem hitne istrage koja bi otkrila tko je objavio sporne podatke. "Ako to ne učini bit će odgovoran za možebitne tragedije, i on i njegovi savjetnici branitelji", naglasila je Hruškar.

"On to kao vrhovni zapovjednik može i mora učiniti", dodala je. Predsjednica Nezavisnih dragovoljaca hrvatskih istaknula je da se njezina udruga zalaže za objavu Registra hrvatskih branitelja, ali ne u ovoj, predizbornoj godini, nego nakon parlamentarnih izbora, kako bi se, kaže, izbjeglo politikantstvo i sačuvao dignitet branitelja i Domovinskog rata.