c S
Dnevne novosti

Josipović u petak s Tadićem i Solyomom u Pečuhu

16.04.2010 07:15 ZAGREB, 15. travnja 2010.(Hina), U okviru trojne suradnje Republike Hrvatske, Republike Mađarske i Republike Srbije, hrvatski predsjednik Ivo Josipović susrest će se u petak u Pečuhu s mađarskim predsjednikom Laszlom Solyomom i srbijanskim Borisom Tadićem, priopćio je u četvrtak ured hrvatskog predsjednika.
Susret je nastavak stalna dijaloga koji tri zemlje održavaju već nekoliko godina radi suradnje u zaštiti prirodnog okoliša i kulturnog naslijeđa na području triju zemalja, podsjeća ured predsjednika, a predsjednici triju država prvi put su se sastali u rujnu 2007. Na sastanku u petak također će razgovarati o približavanju Hrvatske i Srbije Europskoj uniji, prenosi mađarska novinska agencija MTI najavu iz ureda mađarskog predsjednika.

Nakon trojnog sastanka u Pečuhu Josipović i Tadić zajedno će se sastati, u skladu s njihovim dogovorom, s predstavnicima hrvatske manjine u Vojvodini u Bačkom Monoštoru i s njima razgovarati o poboljšanju položaja hrvatske manjine u Srbiji, stoji u priopćenju ureda predsjednika. Solyom je predložio trojni sastanak s Tadićem tijekom Josipovićeva službenog posjeta Mađarskoj polovicom ožujka.