c S
Dnevne novosti

Kanadski ministar vanjskih poslova u posjetu Hrvatskoj

19.04.2010 07:26 OTTAWA / WASHINGTON, 17. travnja 2010.Hina Kanadski ministar vanjskih poslova Lawrence Cannon će posjetiti Rusiju, Hrvatsku i Finska, te sudjelovati na ministarskom sastanku NATO-a u Estoniji, priopćio je njegov ured.
Cannon će posjetiti Moskvu, Zagreb i Helsinki od 18. do 21. travnja, te sudjelovati na sastanku ministara vanjskih poslova NATO-a u Tallinnu, 22. i 23. travnja. U Hrvatskoj će se ministar sastati s predsjednikom Ivom Josipovićem i ministrom vanjskih poslova Gordanom Jandrokovićem, s kojima će razgovarati o bilateralnim pitanjima i regionalnoj sigurnosti, istaknuto je u priopćenju.

"Tijekom mojih posjeta Rusiji, Hrvatskoj i Finskoj, očekujem raspravu o nizu bilateralnih angažmana i međunarodnim sigurnosnim pitanjima, kao i o kanadskim prioritetima za summite skupina G8 i G20", istakao je Cannon u priopćenju. Kanada će u lipnju u Huntsvilleu, biti domaćin summita skupine sedam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta i Rusije G-8, te summita skupine G-20, koja okuplja najveća svjetska gospodarstva.