c S
Dnevne novosti

Josipović i Kosor: predsjednici države i Vlade nemaju prava na ne komunikaciju

23.04.2010 07:22 ZAGREB, 21. travnja 2010.(Hina) Predsjednik Republike Ivo Josipović i predsjednica Vlade Jadranka Kosor istaknuli su kako je njihov sastanak bio uspješan te da su se složili oko toga da predsjednik Republike i predsjednica Vlade nemaju nikakvoga prava na ne razgovor, ne komunikaciju i ne suradnju.
"Razgovarali smo o mehanizmima buduće suradnje i načinu dogovora i usuglašavanja stavova" rekao je predsjednik Josipović nakon sjednice Državnog odbora za obilježavanje obljetnica. "Otvoreno smo razgovarali o manjim i većim problemima posljednjih dana i dogovorili se oko načina na koji ćemo funkcionirati" rekla je Kosor. Ne moramo oko svega imati ista stajališta, ali surađivati moramo i hoćemo, poručila je Kosor.

Na sjednici Državnog odbora za obilježavanje obljetnica bilo je po riječima premijerke Kosor razmatrano kako će se obilježiti obljetnica "Bljeska", Dana Hrvatskog sabora i sve ostale do obilježavanja obljetnice "Oluje". Dogovorili smo se o programu, a sve će svečanosti odvijati prema prošlogodišnjim scenarijima iako je nešto i dodano, rekla je Kosor. Istaknula je kako žele da to bude obilježavanje u ozračju svečanosti kakve te obljetnice i zaslužuju.