c S
Dnevne novosti

Grčki ministar financija s dužnosnicima MMF-a, ECB-a i EU-a

27.04.2010 07:32 ATENA , 24. travnja 2010.(Hina/AFP) Grčki ministar financija Georges Papaconstantinou je u Washingtonu razgovarao o aktiviranju mehanizama potpore EU-a i MMF-a grčkoj ekonomiji s predsjednicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Europske središnje banke (ECB) te s europskim povjerenikom za ekonomske poslove, prenose grčki mediji.
Papaconstantinou je razgovarao s Domoniqueom Straussom-Kahnom (MMF), Jean-Claudeom Trichetom (ECB) i Olliem Rehnom (EU) na sastanku održanom na marginama radnoga dijela godišnje sjednice Međunarodnog monetarnog fonda, stoji u priopćenju grčkog ministarstva financija.

Osim o pitanju mehanizama za pomoć grčkoj ekonomiji koju je ta zemlja u petak zatražila, razgovaralo se i o napretku u radu misija EU-a i MMF-a u Ateni. Grčki ministar trebao bi se u subotu sastati i s američkim ministrom financija Timothyjem Geithnerom, a u nedjelju ponovno s Dominiqueom Straussom-Kahnom s kojim će raspravljati o financijskim mjerama što ih MMF i Europa očekuju od Grčke u zamjenu za pomoć.