c S
Dnevne novosti

Kosor: zadovoljna sam što je GSV podržao mjere gospodarskog oporavka

03.05.2010 07:31 OKUČANI, 1. svibnja 2010.Hina Premijerka Jadranka Kosor izrazila je zadovoljstvo što je Gospodarsko socijalno vijeće (GSV) podržalo vladine mjere gospodarskog oporavka i kazala kako te mjere moraju dati rezultata.
Premijerka je novinarima nakon proslave 15. obljetnice akcije "Bljesak" u Okučanima kazala kako je Vlada itekako svjesna gospodarske situacije te da zbog toga poduzima i poduzimat će i dalje mnoge mjere. "Vrijeme je za hrabre, odlučne i one koji znaju i sigurna sam u svladavanje teškoća", kazala je Kosor novinarima upitan za komentar sadašnje gospodarske situacije, a u o kontekstu Međunarodnog praznika rada. Dodala je da je za uspješno svladavanje problema potreban, ako je moguć, politički konsenzus, kao i daljnje jačanje socijalnog dijaloga.

"U tom smislu sam iznimno zadovoljna što je GSV ovaj tjedan prihvatio mjere gospodarskog oporavka Vlade. To je pravi način na koji moramo raditi i dalje", kazala je i pozvala sve koji mogu i žele pomoći da "to i učine". "Teška vremena traže teške odluke", rekla je premijerka i dodala da su mjere gospodarskog oporavka poduprle i Svjetska banka, MMF, Hrvatska udruga poslodavaca, Hrvatska narodna banka. "Mjere su poduprte od svih relevantnih stručnjaka, ističem tu i glavnog ekonomskog savjetnika predsjednika Republike, i one moraju dati rezultate", rekla je.

Predsjednik Republike Ivo Josipović kazao je kako je Hrvatska u teškoj gospodarskoj situaciji, te potvrdio da će danas posjetiti i Maksimir, mjesto gdje se izražava solidarnost s pravednim zahtjevima ljudi koji teško žive od svog rada ili nemaju posla.