c S
Dnevne novosti

Kosor: u borbi protiv korupcije nitko nas neće zastrašiti

10.05.2010 07:33 ZAGREB, 8. svibnja 2010.(Hina) Vladu u borbi protiv korupcije nitko ne može zastrašiti, rekla je premijerka Jadranka Kosor novinarima, koji su tražili komentar izjave Damira Polančeca, osumnjičenog u vezi sa zloporabama u HEP-u, da ako je on kriv, kriv je i uži kabinet Vlade i HDZ.
Novinari su od premijerke Kosor i predsjednika Republike Ive Josipovića tražili danas komentar te izjave koju je jučer u zatvoru u Rementincu dao bivši potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva saznavši za nove sumnje protiv njega, a medijima ju prenio njegov odvjetnik Anto Nobilo.

Premijerka je kratko odgovorila da "Vlada neće komentirati izjave odvjetničkih ureda i reklamirati ih", poručivši da "nas nitko u borbi protiv korupcije ne može i neće zastrašiti". Predsjednik Josipović je ponovio da mjerodavna tijela moraju raditi svoj posao te da će se onda "vidjeti tko je kriv i zašto". Na pitanje o mjerama štednje i povlaštenim mirovinama, uključujuči i braniteljske, kazao je da "sigurno svi moramo položiti nešto na oltar reformi".

"Htio bih da najosjetljivije kategorije najmanje osjete reforme. Oni koji najviše imaju moraju i najviše participirati", kazao je predsjednik. Izrazio je nadu da će vlada mjere provesti "odmah i odlučno, bez kalkuliranja 'tajminga' i odgađanja neugodnih mjera". Premijerka i predsjednik Republike danas su bili na Cvjetnom trgu u Zagrebu u povodu tradicionalne proslave Dana EU-a.