c S
Dnevne novosti

Premijerka u srijedu i četvrtak u posjetu Washingtonu

24.05.2010 07:35 ZAGREB, 23. svibnja 2010.(Hina) Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor boravit će u srijedu i četvrtak u Washingtonu, u službenom posjetu Sjedinjenim Američkim Državama, i tom se prigodom sastati s američkim potpredsjednikom Joeom Bidenom u Bijeloj kući i sudjelovati na Forumu transatlantskih lidera, priopćeno je iz Banskih dvora.
Hrvatska premijerka svoj će posjet SAD-u početi u srijedu ujutro doručkom s bivšom američkom državnom tajnicom, a zatim će u okviru Foruma transatlantskih lidera održati predavanje na sveučilištu Johna Hopkinsa. U srijedu popodne će se sastati s američkim potpredsjednikom Joeom Bidenom u Rooseveltovoj sobi u Bijeloj kući.

Istoga dana hrvatska će premijerka u Kongresu razgovarati i sa senatorom Georgeom Voinovichem i senatoricom Jeanne Shaheen, predsjednicom Pododbora za europska pitanja u senatskom vanjskpolitičkom odboru, sastati se sa senatorom hrvatskih korijena Markom Begichem, te se obratiti članovima Hrvatskog kongresnog kluba.

U četvrtak će Jadranka Kosor posjetiti Muzej spomena i susresti se s predstavnicima židovskih udruga te položiti vijenac na Grobnici neznanih, na Nacionalnom groblju u Arlingtonu, zaključuje se u priopćenju vlade.