c S
Dnevne novosti

Dubrovnik: Seminar o porastu nasilja nad i među djecom

24.05.2010 07:30 DUBROVNIK, 22. svibnja 2010.(Hina) "Nastojanja grada Dubrovnika u prevenciji nasilja nad djecom i među djecom" bila je tema seminara, kojeg su u Dubrovniku organizirali Vlada RH, grad Dubrovnik i Poliklinika za zaštitu djece iz Zagreba.
Ravnateljica zagrebačke Poliklinike zaštite djece Gordana Buljan Flander istaknula je na konferenciji za novinare da, prema provedenom istraživanju, 27 posto djece u Hrvatskoj svakodnevno trpi nasilje, 16 posto djece priznalo je da ga i sami vrše, a u osam posto slučajeva kod djece se preklapa uloga žrtve i počinitelja nasilja. Također je upozorila na porast slučajeva internetskog nasilja, što je također dokazano provedenim istraživanjem među školskom djecom.

Kada je u pitanju grad Dubrovnik zamjenica gradonačelnika i saborska zastupnica Tatjana Šimac Bonačić kazala je kako su u gradskoj upravi svjesni da je nasilje među mladima u porastu. Stoga je grad Dubrovnik pokrenuo više projekata te ustanovio Vijeće za prevenciju borbe protiv nasilja, a dobra je i suradnja s Policijskom upravom dubrovačko-neretvanskom. Za idući tjedan najavljeno je održavanje Foruma borbe protiv ovisnosti, u sklopu kojeg će jedna od tema biti borba protiv nasilja.