c S
Dnevne novosti

Ministar obrane Vukelić na regionalnoj konferenciji u Makedoniji

31.05.2010 07:28 ZAGREB/BITOLA, 30. svibnja 2010. Hrvatski ministar obrane Branko Vukelić sa suradnicima sudjeluje na regionalnoj konferenciji "NATO integracija u jugoistočnoj Europi - razvoj zajedničke transatlantske vizije i buduća perspektiva", koja se 30. i 31. svibnja, održava u Bitoli u Republici Makedoniji, priopćilo je Ministarstvo obrane RH na svojim internetskim stranicama.
Uz ministra Vukelića na konferenciji sudjeluju i ministri obrana i državni tajnici iz zemalja u regiji - Slovenije, Makedonije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Turske. Osim sudjelovanja na konferenciji, ministar obrane Vukelić sastat će se u Bitoli odvojeno i s ministrom obrane Republike Makedonije Zoranom Konjanovskim.

Na bilateralnom sastanku razgovarat će se o mogućnostima daljnjeg unaprjeđenja vojne suradnje između Hrvatske i Makedonije, posebice na području suradnje u okviru Američko-jadranske povelje (A5) kao i područjima školovanja, obuke, modernizacije i opremanja oružanih snaga te vojnoj industriji.

U hrvatskom izaslanstvu uz ministra Vukelića, su državni tajnik u Ministarstvu obrane RH Pjer Šimunović, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Protuzračne obrane (HRZ i PZO) general bojnik Vlado Bagarić te ravnatelj Uprave za multilateralne poslove Ministarstva vanjskih poslova Mario Nobilo, navodi se u priopćenju MORH-a.