c S
Dnevne novosti

Vlada: nije prekoračen rok za rješavanje problema nelikvidnosti

02.06.2010 07:31 ZAGREB, 1. lipnja 2010. Hrvatska Vlada je priopćenjem iz svog Ureda reagirala na, kako se navodi, niz medijskih objava o navodnom prekoračenju roka provedbe mjere Programa gospodarskog oporavka za rješavanje problema nelikvidnosti, ističući da nije prekoračila rok jer on za plan gospodarskog oporavka nikada nije bio zadan, već se provodi kontinuirano.
Iz Ureda ujedno najavljuju da će o provedbi Programa gospodarskog oporavka premijerka Jadranka Kosor govoriti na redovitoj konferenciji za novinare početkom sljedećeg tjedna.

U priopćenju iz vladina Ureda napominje se da je u Planu provedbenih aktivnosti programa gospodarskog oporavka, koji je dostupan na internetskom portalu Vlade, od samog početka navedeno da će Ministarstvo financija i druga mjerodavna državna tijela kontinuirano pratiti likvidnost i nadzor nad plaćanjima trgovačkih društava u većinskom vlasništvu RH.

"Iz svega navedenog jasno je vidljivo da su netočne formulacije da je Vlada propustila poduzeti mjere koje su bile zadane do 1. lipnja 2010. godine, jer taj datum nikada nije bio naznačen", navodi se u priopćenju.

Dodaje se da je predsjednica Vlade Jadranka Kosor na tiskovnoj konferenciji prilikom predstavljanja Programa gospodarskog oporavka rekla "da jednokratno podmirenje svih dospjelih dugovanja neće biti moguće do 1. lipnja, te istaknula važnost stavljanja te mjere kao jedne od prvih zadaća gospodarskog oporavka".