c S
Dnevne novosti

Premijerka Kosor razgovarala s povjerenikom Fueleom

14.06.2010 07:33 BRUXELLES, 11. lipnja 2010. Hrvatska premijerka Jadranka Kosor izrazila je u Bruxellesu, nakon iscrpna razgovora s povjerenikom za proširenje Štefanom Fueleom, optimizam da će Hrvatska ostvariti svoje ciljeve u vezi s pristupnim pregovorima s Europskom unijom.
Taj razgovor, s puno detalja, bio je jako dobar, rekla je nakon sastanka s povjerenikom Fueleom. Dodala je kako je govorila da Hrvatska želi do kraja španjolskog predsjedništva svakako otvoriti tri još neotvorena poglavlja i zatvoriti ih što je moguće više.

"Razgovarali smo o trima još neotvorenim poglavljima. Fuele je posebno istaknuo borbu protiv korupcije u Hrvatskoj i on uistinu vidi da je jako puno napravljeno. Spominjali smo i suradnju s Haaškim sudom i vjerujem da će svi naši napori biti prepoznati. Ja sam nakon toga razgovora optimistična", rekla je premijerka Kosor.

Najavila je da će povjerenik Fuele sudjelovati na Croatia summitu u početku srpnja u Dubrovniku. Prije sastanka s Fueleom Kosor je razgovarala s predsjednikom Europskog vijeća Hermanom van Rompuyem.