c S
Dnevne novosti

Vlada dala suglasnost za zaduženje HEP-a

18.06.2010 07:21 ZAGREB, 17. lipnja 2010.(Hina), Vlada je na zatvorenu dijelu  sjednice u četvrtak dala suglasnost HEP-u za zaduženje po okvirnom revolving limitu s valutnom klauzulom za obrtno poslovanje kod RBA Factoringa d.o.o. od 216.000.000 kuna te HEP-u Zagreb za zaduženje kod ERSTE Factoringa d.o.o. do 50.000.000 eura, priopćeno je iz vladina ureda za informiranje.
Nadalje, daje se suglasnost HEP-u za sklapanje ugovora o međusobnim odnosima iz poslova otkupa potraživanja do 300.000.000 kuna kod Zagrebačke banke.Vlada je donijela i uredbu o prestanku rada Agencije za obrazovno-reformske inicijative za jugoistočnu Europu.

Donijela je i odluku o izdavanju državnog jamstva u korist Banca Infrastrutture Innovazione e Sviluppo SpA, Privredne banke Zagreb d.d., Raiffeisenbank Austria d.d., Societe Generale - Splitska banka d.d. i Zagrebačke banke d.d., Zagreb kao nositelja zajedničke ponude, za kreditno zaduženje društva Hrvatske ceste d.o.o. od 120.000.000 eura, uz uvećanje za kamate i troškove, radi financiranja ugovorenih i izvedenih radova gradnje, obnove i održavanja državnih cesta.

Ujedno, daje se suglasnost Hrvatskim cestama za kreditno zaduženje kod Banca Infrastrutture Innovazione e Sviluppo SpA, Privredne banke Zagreb d.d., Raiffeisenbank Austria d.d., Societe Generale - Splitska banka d.d. i Zagrebačke banke d.d., Zagreb kao nositelja zajedničke ponude od 120.000.000 eura, uz uvećanje za kamate i troškove.

Također je odlučila izdati državno jamstvo u korist Credit Suisse International za kreditno zaduženje Hrvatskih autocesta od 100.000.000 eura za financiranje građevnih radova u skladu s Programom građenja i održavanja javnih cesta za razdoblje 2009. do 2012., a Hrvatskim autocestama dala je suglasnost za to kreditno zaduženje na financijskom tržištu kod Credit Suisse International.

Izdana je i koncesija za gospodarenje u luci posebne namjene - brodogradilištu na dijelu k.o. Solin, predio Brodoremontno brodogradilište Vranjic, društvu Solin brodogradnja d.o.o., Prgomet, Ljubitovica. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture provelo je cjelokupan postupak predviđen zakonom o pomorskom dobru i morskim lukama, te uz ocjenu da zahtjev udovoljava svim uvjetima donesena je odluka o davanju koncesije. Ugovor o koncesiji potpisat će se na 30 godina, stoji u priopćenju sa zatvorene sjednice vlade.