c S
Dnevne novosti

Malčić ponovno izabran za člana Upravnog vijeća mediteranskih ombudsmana

18.06.2010 07:12 ZAGREB, 17. lipnja 2010.(Hina), U organizaciji španjolskog, marokanskog i francuskog ombudsmana u Madridu je 14. i 15. lipnja održan 4. susret ombudsmana Mediterana na kojem je sudjelovao i pučki pravobranitelj Jurica Malčić koji je ponovno izabran u Upravno vijeće udruženja mediteranskih ombudsmana, priopćio je u četvrtak Ured pučkog pravobranitelja.
Glavna tema skupa bila je "Imigracija i ljudska prava: izazov ombudsmanskim institucijama?". Ombudsmani dvadesetak mediteranskih zemalja su u priopćenju naveli da nadziru poštivanje ljudskih prava migranata, uključujući i one ilegalne na cijelom području Mediterana te apelirali na vlade da primijene politiku aktivne integracije migranata i donesu mjere protiv isključenosti, ksenofobije, rasizma i antisemitizma, priopćio je Ured pučkog pravobranitelja.

Zatražili su ujednačavanje politika za sprječavanje ilegalne migracije uključujući ponovno primanje migranata koji se zateknu u nereguliranom statusu a zalažu se za poboljšanje njihova ekonomskog i socijalnog stanja. Na općoj skupštini Udruženja mediteranskih ombudsmana pučki pravobranitelj Jurica Malčić ponovno je izabran u Upravno vijeće ove asocijacije na mandat od dvije godine, navodi se u priopćenju. Članove Upravnog vijeća primio je španjolski kraj Juan Carlos sa suprugom Sofijom.