c S
Dnevne novosti

Medvedev želi iskustvo Silikonske doline primijeniti u Rusiji

23.06.2010 07:30 MOSKVA, 22. lipnja 2010. Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev ocijenio je uoči polaska u trodnevni posjet Sjedinjenim Državama, da Rusija treba primijeniti iskustvo Silikonske doline kako bi se modernizirala.
Za predsjednika Medvedeva inovacija je na vrhu prioriteta u Rusiji, pa je u Skolkovu, pokraj Moskve pokrenuo gradnju "inovacijskog grada", što je ruski odgovor na Silikonsku dolinu. Predsjednik Medvedev će tijekom posjeta SAD-u posjetiti Silikonsku dolinu i urede tvrtka Twitter, Cisco, Apple i Yandex.

Trebao bi se sastati i s upravom sveučilišta Stanforda, kako navodi njegov diplomatski savjetnik Sergej Prihodko. U četvrtak će Medvedev u Washingtonu razgovarati s američkim kolegom Barackom Obamom i s čelnicima Predstavničkog doma i Senata.

"Ratifikacija ugovora o nuklearnom razoružanju START, problem proturaketnog štita te stanje u Iranu, Kirgistanu, Afganistanu i Sjevernoj Koreji bit će na dnevnom redu susreta", rekao je Prihodko. Rusko-američke veze su u fazi zatopljenja, pošto su 8. travnja predsjednici Medvedev i Obama potpisali novi ugovor o razoružanju START koji konkretizira obveze dviju zemalja glede znatnog smanjenja njihova strateškog nuklearnog arsenala.