c S
Dnevne novosti

Kosor: i dalje pozivam sindikate na nastavak dijaloga

28.06.2010 07:26 ZAGREB, 27. lipnja 2010. Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je novinarima kako očekuje i poziva sindikalne središnjice da se nađu kako bi nastavili dijalog jer misli da je to moguće i nužno kako bi napravili sve za provedbu programa gospodarskog oporavka i izlazak iz krize.
"Čekam poruku sindikalnih središnjica oko nastavka razgovora i nastavka rada Gospodarsko-socijalnog vijeća, a s druge strane traju pripreme - što se vlade tiče, jer vlada je ta koja mora osigurati novac i sve ostalo - da bi se referendum što je moguće prije i održao", rekla je premijerka Kosor novinarima u Dječjem domu u Nazorovoj gdje je darivala djecu voćem, sokovima i slatkišima.

Na upit novinara je li Vlada zapravo pretjerala u procjenama koliko bi koštao eventualni referendum o Zakonu o radu, premijerka je odgovorila kako je to podatak koji se temelji na dosadašnjim izborima. "Priprema za referendum je priprema za izbore, tu mora biti apsolutno sve besprijekorno, uključujuči i provjeru svih potpisa, i mi se, poštujući volju građana apsolutno pripremamo za referendum", rekla je premijerka Kosor te dodala kako s druge strane poziva i očekuje sindikate da se nađu kako bi nastavili dijalog.

"U Hrvatskoj postoje tri socijalna partnera - jedan je vlada, drugi su sindikati, treći su poslodavci i mi moramo razgovarati kako bismo uistinu napravili sve za provedbu programa gospodarskog oporavka i da izađemo iz krize", istaknula je premijerka. Naglasila je da "to mora biti cilj sva tri partnera".