c S
Dnevne novosti

Kosor ponovila poziv socijalnim partnerima na razgovor i dijalog

03.07.2010 07:07 ZAGREB, 1. srpnja 2010. Premijerka Jadranka Kosor s sjednice Vlade ponovno je pozvala socijalne partnere na razgovor i dijalog.
Pozivam socijalne partnere na razgovor i dijalog na provedbi programa gospodarskog oporavka na dobrobit Hrvatske, jer ako se ne provede neće biti dobro, kazala je Kosor dodajući kako iskreno vjeruje u socijalni dijalog, socijalno partnerstvo. Pritom nije komentirala najnovije podatke sindikata o više od 813 tisuća potpisa građana na zahtjev za raspisivanje referenduma protiv izmjena Zakona o radu niti traženje sindikata da Vlada to prihvati i prizna kao uspješno proveden referendum i iz procedure povuče izmjene ZOR-a.

Na početku današnje sjednice, premijerka se osvrnula i na jučerašnje otvaranje triju zadnjih poglavlja u pregovorima Hrvatske s EU. "Od jučer ne brojimo brojeve otvorenih nego samo zatvorenih poglavlja", kazala je Kosor. Istaknula je kako je to izazov, ali i velika obveza za sve da nastave raditi na poslovima vezanim za zatvaranje poglavlja i ispunjavanje mjerila za zatvaranje, a kako bi se do kraja godine završio tehnički dio pregovora.

Pritom je ponovno pozvala da se do kraja, bez straha i odustajanja provede program gospodarskog oporavka. I taj program treba gledati u kontekstu ulaska u EU, kako bi Hrvatska u EU ušla kao gospodarski snažna država, kazala je.