c S
Dnevne novosti

Kosor i Pahor će razgovarati o Ljubljanskoj banci 31. srpnja na Bohinju

12.07.2010 07:25 DUBROVNIK, 10. srpnja 2010. Hrvatska premijerka Jadranka Kosor i slovenski premijer Borut Pahor sastat će se 31. srpnja u Bohinju u Sloveniji i pokušati riješiti dugogodišnji spor oko Ljubljanske banke, najavila je u Dubrovniku premijerka Kosor.
Dvoje premijera sastat će se u Bohinju na godišnjicu njihova susreta u Trakošćanu kada su se dogovorili oko deblokade hrvatskih pristupnih pregovora s EU-om i razdvajanja pregovora od neriješenog graničnog spora.

Kosor i Pahor trebali bi na susretu krajem srpnja predložiti rješenja prijepora oko Ljubljanske banke koji opterećuje odnose dviju zemalja još od vremena raspada bivše Jugoslavije.Premijerka je novinarima rekla da će se prije razgovora s Pahorom konzultirati s guvernerom Hrvatske narodne banke Željkom Rohatinskim te s koalicijskim partnerima.

Kosor i Pahor razgovarali su u subotu na marginama međunarodne konferencije Croatia summita u Dubrovniku o hrvatskim pregovorima za članstvo u Europskoj uniji te su se suglasili da je hrvatsko članstvo sada samo pitanje trenutka.