c S
Dnevne novosti

Josipović: Dubrovnik je središte političkog života, turizma, kulture, znanosti i obrazovanja

12.07.2010 07:26 DUBROVNIK, 10. srpnja 2010. "Dubrovnik je danas središte političkog života, turizma, središte kulture, znanosti i obrazovanja - nazočio sam Croatia Summitu, jednom značajnom političkom događaju koji je vrlo važan za Hrvatsku, a isto tako je vrlo važno da se Hrvatska ponovno afirmirala kao važna zemlja u regiji", izjavio je u Dubrovniku predsjednik Republike Ivo Josipović.
Predsjednik Josipović je u zgradi Rektorata dubrovačkoga Sveučilišta razgovarao s predstavnicima visokoškolskih institucija koje djeluju u Dubrovniku. "Važno je da se u Dubrovniku razvija visoko obrazovanje i da dolazi do decentralizacije visokog obrazovanja u Hrvatskoj.

I vidio sam da se po visokim kriterijima u Dubrovniku gradi mreža sveučilišta", istaknuo je. Izvijestio je i kako je tijekom susreta bilo riječi i o sustavu visokog obrazovanja i primjeni Bolonjskog procesa. U palači Sponza predsjednik Josipović uručio je odlikovanja "Red kneza Branimira s oglicom" lordu Alexanderu Dundeeu, članu Doma lordova i počasnom konzulu Hrvatske u Edinburgu, te lordu Julianu Grenfellu, također članu Doma lordova, tajniku svestranačke skupine za Hrvatsku u britanskom Parlamentu.

Nakon toga predsjednik Josipović razgovarao je i s predstavnicima Udruge logoraša Morinje, o njihovom aktualnom trenutku. Poslije je zajedno sa slovenskimi predsjednikom Danilom Tuerkom, predsjednik Republike Ivo Josipović bio nazočan na svečanosti otvorenja 61. Dubrovačkih ljetnih igara.