c S
Dnevne novosti

Plenković razgovarao o Strategiji EU za dunavsku regiju

16.07.2010 07:28 ZAGREB, 14. srpnja 2010. Državni tajnik za europske integracije i nacionalni koordinator za Strategiju EU za dunavsku regiju Andrej Plenković održao je sastanak s predstavnicima resornih ministarstava, tijela državne uprave i predstavnicima Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije na temu prijedloga Republike Hrvatske za dopunu te Strategije EU, priopćeno je iz MVPEI-a.
Europsko vijeće je u lipnju 2009. godine povjerilo mandat Europskoj komisiji za izradu Strategije EU za dunavsku regiju do kraja 2010. godine koja bi trebala biti usvojena u prvoj polovici 2011. godine, tijekom mađarskog predsjedanja Europskom unijom, stoji u priopćenju.

Republika Hrvatska je kao partner EU od samog početka aktivnim sudjelovanjem dala punu podršku izradi Strategije, koja Hrvatskoj pruža priliku za jačanje bilateralnih odnosa sa zemljama regije kroz intenziviranje prekogranične projektne suradnje. Strategija pruža novi okvir za strukturiranu gospodarsku suradnju na lokalnoj i regionalnoj razini u području dunavskog riječnog sliva.

Hrvatski prijedlozi za dopunu Akcijskog plana Europske komisije bit će predstavljeni na sastanku u Bruxellesu 22. srpnja 2010. godine, kaže se na kraju priopćenja.