c S
Dnevne novosti

Kosor: Tadić je dobro došao u Vukovar

20.07.2010 07:31 POREČ, 19. srpnja 2010. Hrvatska premijerka Jadranka Kosor izjavila je u Poreču da je srbijanski predsjednik Boris Tadić dobrodošao u Vukovar te je naglasila kako bi njegov dolazak svakako bio dobar potez.
Srbijanski predsjednik Boris Tadić, naime, kazao je u nedjelju, nakon sastanka s hrvatskim kolegom Ivom Josipovićem, kako se može očekivati i njegov posjet Vukovaru, te da ga tamo nitko ne treba pozvati.

"Nitko me ne mora pozvati ni na jedno mjesto stradanja, sam ću doći, ali naravno da ću tada biti zajedno sa svojim prijateljem Ivom Josipovićem. Odabrat ćemo pravi trenutak za to", kazao je Tadić.

Hrvatska premijerka je danas, na novinarski upit tijekom posjeta Poreču, komentirala Tadićevu izjavu i naglasila kako je on u Vukovar dobrodošao i dodala kako bi takav čin svakako bio dobar potez. Premijerka Kosor je istaknula i da u kontekstu suradnje Srbije s Međunarodnim sudom za ratne zločine za bivšu Jugoslaviju (ICTY) očekuje konačno uhićenje i dovođenje pred lice pravde bjegunaca Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

Posjet predsjednika Ive Josipovića Srbiji, kako je rekla, moći će ocijeniti tek po njegovu povratku. "Predsjednik Josipović ima punu potporu u podržavanju naših susjeda na njihovu europskom putu" , istaknula je premijerka Kosor.

"Budući da će Hrvatska uskoro postati članica EU-a i da će do kraja ove ili početkom iduće godine završiti u tehničkom smislu pregovore te iduće godine potpisati pristupni ugovor, mi ćemo iz te pozicije još snažnije poduprijeti naše susjede na njihovu integracijskom putu", rekla je Jadranka Kosor.